Підозрюваний у справі Зернової корпорації визнав провину

Читать на русском
Один із підозрюваних у кримінальному провадженні за фактом зловживань керівництва Зернової корпорації визнав провину.

31 травня Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою до Печерського районного суду міста Києва було направлено з договором про визнання винуватості обвинувальний акт стосовно власника іноземної компанії, причетного до зловживань службовим становищем колишнім керівництвом ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу САП.

«Під час досудового розслідування встановлено, що службові особи ДПЗКУ шляхом зловживання своїм службовим становищем, за неправомірну вигоду, укладали контракти на продаж сільськогосподарської продукції на економічно не вигідних для державного підприємства умовах, нехтуючи при цьому його законними інтересами щодо своєчасної і повної оплати за поставлену продукцію. Як наслідок, незаконні дії службових осіб ДПЗКУ призвели до завдання збитків державі у розмірі понад 60 мільйонів доларів», – йдеться в повідомленні.

За інформацією САП, підозрюваний, який визнав вину, є бенефіціарним власником іноземної офшорної компанії, який діючи як пособник, за обіцяну грошову винагороду сприяв колишнім працівникам ДПЗКУ в зловживанні службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди при укладанні і виконанні зовнішньоекономічних контрактів по поставки зернової продукції.

«Зібрані під час слідства докази «змусили» підозрюваного беззаперечно визнати свою вину. Більш того, підозрюваний надав повні викривальні показання щодо інших осі, причетних до скоєння злочинів, та сприяв органу досудового розслідування у встановленні істини у провадженні», – додали в прокуратурі.

Дії власника приватного підприємства кваліфіковані за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 364; ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України. Досудове розслідування відносно інших підозрюваних триває.

Нагадаємо, в січні НАБУ затримало четвертого підозрюваного в справі Зернової корпорації.

Раніше Генеральна прокуратура зацікавилася чиновниками Зернової корпорації і підозрювала їх у розкраданні 300 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: