У школах Києва заборонили політичну агітацію

Читать на русском
Столична влада заборонила поширення реклами політичного характеру та здійснення політичної агітації в навчальних закладах Києва.

Київська міська рада заборонила рекламу політичного характеру та політичну агітацію в навчальних закладах столиці.

За ухвалення відповідного проекту рішення проголосували 66 депутатів за мінімально необхідного 61. Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Скільки бюджетних коштів отримають політичні партії в 2018 роціПолітичні партії цього року отримають більш ніж 513,5 мідльйона гривень із державного бюджету України.

«Пропонується встановити, що на території загальноосвітніх навчальних закладів міста Києва не допускається поширення реклами політичного характеру та здійснення політичної агітації», – йдеться в проекті рішення.

У проекті документа зазначається, що для забезпечення належного здійснення навчально-виховного процесу законодавство встановлює певні засадничі гарантії, однією з яких є недопущення перетворення загальноосвітніх навчальних закладів у поле для ведення суспільно-політичної діяльності.

Так, згідно з чинним законодавством, одним із принципів освіти в Україні є її незалежність від політичних партій, громадських і релігійних організацій. Згідно з ч. 2 ст. 17 закону «Про загальну середню освіту», в загальноосвітніх навчальних закладах забороняється створення та діяльність організаційних структур політичних партій, а також релігійних організацій і воєнізованих формувань.

Окрім цього, виходячи з положень ст. 63 закону «Про освіту», об'єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, не мають використовуватися не за призначенням.

Раніше повідомлялося, що політичним діячам можуть на законодавчому рівні обмежити ведення телепередач в Україні.

В НАЗК розповіли, проти скількох політичних партій відкрили кримінальні провадження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: