Карта АТО: ситуація на сході України станом на 15 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом станом на 06:00 15 лютого 2018 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби обстановка на лінії зіткнення суттєвих змін не зазнала, кількість обстрілів позицій наших військових з боку російсько-окупаційних військ не зменшилося. В той же час, на відміну від попередньої доби, вчора противник проявляв найбільшу активність вже на донецькому напрямку.

Усі 14 ворожих обстрілів наших оборонних позицій були прицільними. Загалом у наш бік було випущено 134 міни з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

Аби вгамувати нахабність ворога, військовослужбовці Збройних Сил України були змушені 10 разів відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи незаборонену Мінськими домовленостями зброю.

Внаслідок ворожих обстрілів отримали поранення 4 українських захисників. Всі вони були оперативно доставлені до військових мобільних госпіталів, стан здоров’я усіх чотирьох наших захисників оцінюється як задовільний.

Напрямки:

Луганський напрямок

Ворог чотири рази відкривав вогонь по наших опорних пунктах. В районі Троїцького та Лозового зафіксовано застосування противником мінометів забороненого мінськими домовленостями калібру 120 мм. У бік наших військових було випущено 7 мін цього калібру.

Також під обстрілом з гранатометів усіх типів та стрілецької зброї опинилися наші позиції в районі населених пунктів Майорськ та Травневе.

Донецький напрямок

Минулої доби ворог помітно активізувався та 10 разів відкривав вогонь по оборонних позиціях Збройних Сил України, у тому числі зі зброї забороненого Мінськими домовленостями калібру.

Найгарячіше було в районі шахти Бутівка, де загальний час обстрілів склав майже три години. У бік наших військових тут було випущено 44 міни забороненого калібру 120 мм, 47 мін калібру 82 мм, а також протягом півтори години вівся вогонь з гранатометів та стрілецької зброї усіх калібрів.

Також, з мінометів 120-го калібру противник обстрілював наших захисників в районі населених пунктів Новотроїцьке та Водяне, ще один обстріл з мінометів 82-го калібру зафіксовано неподалік Пісків.

Обстріли наших позицій зі стрілецької зброї різних калібрів, гранатометів та БМП противник вів поблизу Красногорівки, Кам’янки та Новотроїцького.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: