Пєсков озвучив деталі переговорів Порошенка та Путіна

Читать на русском
Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков підтвердив, що в понеділок відбулася телефонна розмова між главами держав Володимиром Путіним і Петром Порошенком.

Телефонна розмова між президентами Росії Володимиром Путіним і України Петром Порошенком дійсно відбулася в понеділок, 12 лютого, з ініціативи української сторони.

Про це в середу, 14 лютого, заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РІА «Новости».

У Порошенка заперечують таємні зустрічі президента з ПутінимЗустрічі президента України Петра Порошенка і російського лідера Володимира Путіна відбуваються виключно в тристоронньому форматі.

«Дійсно, позавчора була телефонна розмова між Порошенком і Путіним», – сказав він журналістам.

Пєсков додав, що розмова відбулася з ініціативи української сторони. Під час неї Порошенко висловив співчуття главі російської держави в зв'язку з авіакатастрофою, яка сталася напередодні.

За словами Пєскова, український лідер «говорив про готовність взаємодіяти з лінії заводу-виробника у з'ясуванні причин авіакатастрофи».

«Крім того, згадувалася тема необхідності продовження розпочатого до Нового року процесу обміну утримуваними особами. Дійсно, президенти більш детально зупинилися на цій темі», – сказав він.

Крім того, сторони, за словами прес-секретаря Путіна, обговорили виконання Мінських угод.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

Нагадаємо, Пєсков заявляв раніше, що Путін і Порошенко підтримують контакти, зокрема проводять зустрічі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: