У Житомирі дитсадок має намір витратити на колиски, каструлі та ложки понад п'ять мільйонів

Читать на русском
Одна з дошкільних установ Житомира претендує на одержання від бюджету розвитку міста ще 5 млн 431 тис. грн на своє облаштування.

Одна з дошкільних установ Житомира претендує на отримання з бюджету розвитку міста ще 5 мільйонів 431 тисячі гривень на своє облаштування.

Вказана вартість інвентарю та обладнання для дитсадка №58 викликає в депутатів подив та запитання. Про це в коментарі Житомир.info розповів депутат Житомирської міської ради, голова депутатської групи з контролю за використанням бюджетних коштів Олександр Рибак (фракція «Самопомочі»), який є заступником голови земельної комісії.

Як мери виконують обіцянки щодо облаштування дитсадків?Аналітики «Слова і Діла» простежили, як виконують свої обіцянки щодо облаштування дитячих садків мери найбільших міст України.

«На сесії 22 лютого збираються розподіляти кошти бюджету розвитку, до комісії прийшли представники управління освіти з пропозицією виділити 5,4 мільйона гривень на облаштування дитсадка №58. Показали кілька слайдів і загальні цифри. На запитання, на що саме будуть витрачені ці кошти, пообіцяли надати детальну таблицю. Коли я її отримав, то був, м’яко кажучи, вражений: збираються закупати виделки з нержавіючої сталі по 112 гривень за штуку, ложки – по 115 гривень, емальовані каструлі на 2 літри – по 536 гривень, відра пластмасові для миття груп – 155 гривень. А ще 24 колиски для ляльок по 986 гривень за штуку, три декорації «дерево яблуня» коштують 18 тисяч гривень, 10 тисяч гривень за 250 кулькових ручок, по 40 гривень за штуку. І їм вкрай необхідна газонокосарка за 15 тисяч гривень», – сказав Рибак.

Він повідомив, що цю таблицю розіслали всім депутатам, а він порадив звернути увагу на ці закупівлі.

Крім того, депутат наголосив, що для дитсадка №58 вже закупили через управління капітального будівництва інвентар та обладнання на 3 млн грн.

«Вони вже купили 11 персональних комп’ютерів по 16 тисяч гривень кожен, 13 пилососів Philips по 5 тисяч 936 гривень за штуку, 12 ноутбуків по 17 тисяч гривень кожен, 12 плазменних телевізорів по 16 тисяч гривень і один за 36 тисяч гривень. Вже закуплені за 63 тисячі 613 гривень два піаніно й ще два хочуть купити за 90 тисяч гривень», – розповів Рибак.

Як мери виконують обіцянки щодо облаштування дитсадків?Аналітики «Слова і Діла» простежили, як виконують свої обіцянки щодо облаштування дитячих садків мери найбільших міст України.

Нагадаємо, в листопаді минулого року міська рада повідомляла, що дитячий садочок №58 на вулиці Крошенській, 12 планують здати в експлуатацію в 2018 році: на будівництво дошкільного закладу витратять 30 млн 226 тис. 85 грн, впродовж 2014–2017 років із міського бюджету на будівництво та облаштування дитячого садочку освоєно 4 млн 821 тис. 590 грн, з Державного фонду регіонального розвитку на цей об’єкт виділено 21 млн 891 тис. 451 грн. На початку цього року мер Сергій Сухомлин називав дитсадок №58 серед пріоритетів року та анонсував його введення в експуатацію навесні.

Як відомо, дитсадок на Крошенській до 1994 року належав колективній фірмі «Житомирінвест» та був закритий у 1995 році через відсутність фінансування. У квітні 2014 року комісія з майнових питань надала дозвіл на безкоштовну передачу приміщення дитсадка №58 до комунальної власності Житомира. У жовтні 2015 року компанія РУС виграла тендер на проведення реконструкцію ДНЗ №58. На початку липня 2017 року мер Сергій Сухомлин інспектував перебіг реконструкції двох навчальних закладів і був незадоволений темпами відновлення дитсадка №58.

Раніше Служба безпеки України викрила в Житомирській області поставки до дитячих садків та лікарень небезпечних м'ясопродуктів.

Нагадаємо, в київському садочку дітей годували небезпечними продуктами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: