Wi-Fi в метро Києва незабаром відключать

Читать на русском
Проект з будівництва мережі швидкісного Wi-Fi в київській підземці, презентований мером Кличко, знаходиться на межі зриву і вже фактично заморожений.

Проект з будівництва мережі швидкісного Wi-Fi в київській підземці, презентований мером Кличко, знаходиться на межі зриву і вже фактично заморожений.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Вести».

Як виявилося, у інвестора - компанії Mosquito Mobile (вклала в проект близько 100 млн грн) - накопичилися борги перед підрядником і бюджетом, його звинувачують в несплаті податків, а Нацкомісія з питань регулювання зв'язку через суд розпочала процес анулювання ліцензії на Wi-Fi-частоти. Чиновники кажуть: розірвати договір з Mosquito Mobile складно, так як незрозуміло, що буде з дорогим обладнанням компанії, яке вже встановлено в підземці, але в той же час вже ведуться переговори з іншими інвесторами.

Але чи буде інтернет в метро з нового року, поки не відомо.

«Компанія не виконала все, що планувала на цей рік, і не збільшила зону покриття, але на тих ділянках, де є мережа, Wi-Fi працює», - говорить головний економіст дирекції з міжнародних проектів «Київського інвестагентство» Сергій Попович.

У той же час у цього проекту досить туманні перспективи.

Як відомо, київський метрополітен з 1 вересня перейшов на сині жетони.

Раніше Кличко розповів, від чого залежить будівництво метро на Троєщину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: