Удари Ізраїлю в Сирії: операція проти ППО стала найбільшою з 1982 року

Читать на русском
У Пентагоні та Білому домі заявили, що схвалили право Ізраїлю на захист своїх територій і населення.

Начальник штабу ізраїльських ВПС генерал Томер Бар заявив, що операція проти об'єктів ППО в Сирії, яку Ізраїль провів в суботу, 10 лютого, стала найбільшою з часів ліванської війни 1982 року.

Про це повідомляє газета Haaretz, передає «Слово і Діло»

Як повідомляється, ізраїльські військові завдали удару по 12 цілям в Сирії, в тому числі по чотирьом сирійським об'єктам ППО і чотирьом іранським об'єктам після аварії літака F-16.

«Це - повний операційний успіх, це було найбільшою атакою на сирійській системй протиповітряної оборони з часів «Миру Галілеї», - передала слова Бара прес-служба Армії оборони Ізраїлю.

Керівництво Ізраїлю також прокоментувало ситуацію.

«Сирія врятована»: що залишилося за дужками заяви Путіна про завершення війни на Близькому СходіПонад три години Путін вів переговори з Асадом, а за підсумками обидва заявили про завершення спецоперації в Сирії. Чи припиниться війна на Близькому Сході, розбиралися разом з експертами.

«Іран збирається використовувати сирійську територію для атаки на Ізраїль. Ми будемо робити все необхідне для захисту нашої безпеки і нашого суверенітету», - каже Беньямін Нетаньяху.

Уточнюється, що в Пентагоні і Білому домі, схвалили «право Ізраїлю» на захист своїх територій і нанесення їм ударів по іранських об'єктах в Сирії.

«Ізраїль є вірним союзником Сполучених Штатів, і ми підтримуємо його право захищати себе від підтримуваних Іраном сирійських сил на півдні Сирії. Ми закликаємо Іран і його союзників припинити провокаційні дії і добиватися миру в регіоні», - йдеться в повідомленнях Білого дому і Міноборони США.

Як відомо, ізраїльські літаки зробили перший наліт на сирійські об'єкти після того, як був збитий іранський безпілотник, який порушив повітряний кордон Ізраїлю з боку Сирії. Додамо, Іран заперечував, що його безпілотник залетів на територію.

Як повідомлялося, США підозрюють Сирію в розробці хімзброї.

Тим часом також, Туреччина завдає ударів по Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: