Новий святковий календар: як «Воля народу» переплутала вихідний

Читать на русском
Лише 8 членів Волі народу підтримали законопроект про 25 грудня, решта 10 уже нині влаштували собі вихідний, звільнивши себе від необхідності голосувати.

Депутати з групи «Воля народу», яка за заявою її члена Євгена Рибчинського мала голосувати за законопроект №5496 16 листопада, більшістю складу не з'явилися на голосування або проігнорували його.

Як повідомляє «Слово і Діло», народний депутат України Рибчинський заявив, що «Воля народу» разом з іншими прогресивними фракціями голосуватиме за основута в цілому за законопроект, який подарує українцям ще одне свято – католицьке Різдво.

«Святкування 25 грудня поряд із 7 січня сприятиме єднанню й порозумінню між численними християнськими громадами України. Дві дати Різдва вже сьогодні святкують наші найближчі сусіди – це Білорусь і Молдова», – зазначив нардеп.

Проте лише 8 членів «Волі народу» підтримали законопроект, а решта 10 уже нині влаштували собі вихідний, звільнивши себе від необхідності голосувати.

Відзначимо, 13 листопада голова комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький попросив внести на розгляд парламенту законопроект про «25 грудня». А вже 16 листопада Верховна Рада внесла цю дату до переліку вихідних днів у зв'язку з Різдвом Христовим за Григоріанським календарем, а Днем праці залишила тільки 1 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: