ЗСУ заявили, що взяли під свій контроль село в «сірій зоні»

Читать на русском
У Міністерстві оборони України інформацію про відновлення ЗСУ контролю над Новоолександрівкою поки не коментували.

Українські військові заявили, що взяли під свій контроль село Новоолександрівка Попаснянського району Луганської області, яке знаходиться в «сірій зоні» на лінії розмежування.

Про це йдеться в сюжеті «Військового телебачення» від 31 січня, передає «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 31 січняСитуація на сході країни станом станом на 06:00 31 січня 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Відзначається, що з 2015 року околиці села були крайніми позиціями ЗСУ з одного боку і позиціями бойовиків з іншого. Нещодавно військовослужбовці ЗСУ поліпшили своє тактичне положення, просунулися вздовж лінії розмежування на декілька кілометрів і взяли Новоолександрівку під свій контроль.

«У це село ми зайшли декілька днів тому. Противник, звичайно, намагається повернути втрачене. Днем працюють і снайпери, і стрілецька зброя та ін. Вночі прострілюють з великокаліберних кулеметів. Але ми вже міцно вчепилися в цей шматок землі», - розповів «Військовому телебаченню» дислокований в селі військовослужбовець.

До якого етапу підійшла Україна в питанні Донбасу та миротворців?Помічник Володимира Путіна заявив, що пропозиції Курта Волкера щодо миротворців можна реалізувати. Перед зустріччю із Сурковим Волкер провів переговори з Петром Порошенком. На якому етапі перебуває Україна в питанні миротворців, міркували експерти.

За даними Всеукраїнського перепису населення, в 2001 році в селі проживало 124 людини. Як повідомляє «Військове телебачення», зараз в селі залишилося менше 20 жителів, яким військові надають посильну допомогу. Село не газифіковане, з літа 2014 року - знеструмлене.

У Міністерстві оборони України інформацію про відновлення ЗСУ контролю над Новоолександрівкою поки не коментували.

Раніше повідомлялося, що на Донбасі загинув боєць ЗСУ.

Нагадаємо також, через КПВВ на Донбасі намагалися провезти нелегально продукти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: