У штабі АТО прокоментували вступ ЗСУ до Новоолександрівки

Читать на русском
Українська армія взяла під контроль село Новоолександрівка в «сірій зоні» Луганської області відповідно до умов Мінських угод.

Українська армія взяла під контроль село Новоолександрівку в «сірій зоні» Луганської області відповідно до Мінських угод.

Про це заявив прес-секретар штабу АТО Василь Лабай, передає «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 31 січняСитуація на сході країни станом станом на 06:00 31 січня 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Ми продовжуємо дотримуватися мирного плану президента України, одночасно знаходимося в готовності до будь-якого розвитку подій, відповідати адекватно на дії агресора», - сказав він.

Новоолександрівка розташована на лінії розмежування сторін на Донбасі. Українські військовослужбовці відновили над нею контроль декілька днів тому, але стало відомо про це 31 січня. У селі вже третій рік із одного боку розміщувалися опорні пункти Збройних сил України, з іншого - російських найманців.

Деталей операції в штабі не відкривали із тактичних міркувань.

«Ми зміцнюємо або переоблаштовуємо наші оборонні позиції, на деяких ділянках окремі підрозділи можуть покращувати тактичне положення, але про порушення Мінських домовленостей мови бути не може», - підкреслив Лабай.

Він повідомив, що згідно з Мінськими домовленостями, це село і так відносилося до території, яку мали контролювати ЗСУ.

Нагадаємо також, через КПВВ на Донбасі намагалися провезти нелегально продукти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: