Кабмін зобов'язав чиновників запроваджувати електронний формат

Читать на русском
Чиновники державних органів і місцевого самоврядування мають фіксувати ухвалені рішення в електронному форматі.

Уряд установив обов'язковість електронного формату для всіх нових рішень органів державної влади та місцевого самоврядування.

Про це розповів віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів на круглому столі з питань цифрової економіки в Києві, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«Ми запроваджуємо обов'язковість цифрового формату всіх нових рішень державних органів і органів місцевого самоврядування», – сказав він.

За словами Кубіва, новий стандарт запроваджуватиметься поступово.

«Принцип «цифровий за замовчуванням» дозволить поступово повністю перейти в цифрову площину й попрощатися із застарілими звичками й методами роботи», – сказав міністр.

Як електронні сервіси здатні змінити життя українців?Електронні сервіси набувають все більшої популярності серед українців. Вони зменшують контакт із чиновниками, убезпечують від корупційних ризиків, дозволяють економити час, гроші та зусилля.

Раніше Кабмін схвалив концепцію розвитку цифрової економіки.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав вкрай важливим ухвалення закону про адміністративно-територіальний устрій та ліквідації дублювання функцій районних рад та держадміністрацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: