Названі області з найбільшими боргами із зарплати

Читать на русском
Луганська, Донецька і Харківська області виявилися лідерами щодо заборгованості з зарплати в Україні. Загалом борги із зарплати перед українцями досягли 2,36 млрд грн.

Станом на початок року найбільше боргів із зарплати накопичилося в Луганській, Донецькій та Харківській областях.

Про це повідомляється на офіційному сайті Державної служби статистики, пише «Слово і Діло».

У Держслужбі зайнятості назвали професії з найнижчими зарплатамиКерівник служби підкреслив, що великою проблемою трудової міграції є низький рівень зарплати в багатьох сферах.

«Станом на 1 січня 2018 року найбільша заборгованість із виплати заробітної плати була зафіксована в Луганській (556 976 грн.), Донецькій (453 421 грн.) і Харківській (224 542 грн.) областях», - сказано в повідомленні.

Загалом, загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати склала 2,36 млрд грн., з неї 1,27 млрд грн. припадало на економічно активні підприємства.

Заборгованість працівникам економічно активних підприємств у грудні 2017 року зменшилася на 12,7%.

«На початок січня 2018 р. більше, ніж три чверті суми заборгованості економічно активних підприємств припадало на промисловість (79,9%). При цьому майже половину боргу утворено в Донецькій (29,8%) і Луганській (17,3%) областях», - додали в Держстаті.

Нагадаємо, сумарна заборгованість із виплати заробітної плати в Україні в листопаді 2017 року зросла на 5,1%, з початку року - на 44,2% і на 1 грудня досягла 2,582 млрд грн.

Раніше у Держстаті розповіли про зростання середньої зарплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: