Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кістіон запевнив, що з 2020 року Україна зможе зберігати відпрацьоване ядерне паливо усіх українських АЕС

9 листопада 2017 року віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон пообіцяв, що з 2020 року Україна зможе зберігати відпрацьоване ядерне паливо, яке буде надходити з усіх українських АЕС. Урядовець заявив це в ході церемонії початку будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива ДП "НАЕК "Енергоатом": "З 2020 року ми зможемо забезпечити енергонезалежність України в питанні поводження з відпрацьованим ядерним паливом". Нагадаємо, 11 травня віце-прем'єр-міністр Кістіон заявляв, що у Київській області, поруч із зоною відчуження ЧАЕС, заплановано побудувати сховище для відпрацьованого на атомній електростанції палива.
Архів
Сказано 9 листопада 2017 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=250408993&cat_id=244276429
  • https://minfin.gov.ua/news/view/enerhoatom-pidpysav-kredytnu-uhodu-na-finansuvannia-proektu-z-budivnytstva-tsentralizovanoho-skhovyshcha-vidpratsovanoho-iadernoho-palyva-pid-harantii-derzhavy?category=novini-ta-media

Результат

21 грудня 2017 року Міністерство фінансів України, ДП «НАЕК «Енергоатом» та Корпорація зарубіжних приватних інвестицій (OPIC) і Central Storage Safety Project Trust підписали угоди про залучення 250 мільйонів доларів США на зведення Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива в Київській області.

Враховуючи те, що 29 серпня 2019 року уряд Гройсмана було відправлено у відставку, та те, що заявлені терміни виконання не настали, тому обіцянку перенесено до розділу «архів».