Активісти-праворадикали заблокували Києво-Печерську лавру

Читать на русском
Активісти громадської організації «С14» влаштували акцію протесту і заблокували в'їзд на територію Києво-Печерської лаври.

Активісти громадської організації «С14» влаштували акцію протесту і заблокували в'їзд на територію Києво-Печерської лаври.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на Громадське.

Обмін полоненими: в УПЦ розповіли про роль церквиГолова Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української православної церкви (УПЦ) архієпископ Климент заявив, що священнослужителі виступили посередниками в переговорах про обмін полоненими між Збройними силами України і бойовиками «Л/ДНР».

За словами учасників акції, вони вийшли на протест після того, як в Лаврі відмовилися відспівувати загиблих воїнів АТО, хрещених не в церкви Московського патріархату.

Учасники мітингу розгорнули банери «ФСБ, геть з Лаври» і «Ні московській агентатурі».

«Ситуація дуже напружена. «Православні» кидаються, б'ються і неадекватно поводяться. Кажуть, що Нацгвардія на Донбасі вбиває дітей», - повідомляє прес-служба організації.

Як відомо, неділя, 7 січня, в зоні АТО пройшла без обстрілів з боку сепаратистів. Це перший день в новому році без стрілянини.

Однак вже 8 січня противник відкрив вогонь на донецькому напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: