Ківу вигнали з Соціалістичної партії

Читать на русском
Іллю Ківу позбавили статусу головии Соціалістичної партії України і виключили з лав на засіданні політради СПУ.

Іллю Ківу позбавили статусу головии Соціалістичної партії України і виключили з лав на засіданні політради СПУ.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на УНІАН.

Очолив партію «Озиме покоління»: соцмережі про рішення Киви стати головою СПУКористувачі соціальних мереж із гумором сприйняли рішення радника міністра внутрішніх справ Іллі Киви очолити СПУ.

За словами лідера СПУ Петра Устенка, це рішення було прийнято в зв'язку зі «спробою рейдерського захоплення партії», в суботу 27 січня під час спільного засідання політради і центральної контрольної комісії СПУ.

«Ми планували взяти участь у масштабному об'єднавчому з'їзді соціалістів і соціал-демократів, вирішили провести переговори про співпрацю з іншими партіями, які є учасниками цих зборів: Соціал-демократичною партією, СДП Каплина, партією пенсіонерів, Робочою партією», - зазначив він.

«Однак, щоб зірвати цей процес об'єднання лівих, 24 січня ввечері чиновники Мін'юсту сфальсифікували документи і викинули з реєстру все керівництво СПУ на чолі з лідером партії Петром Устенком і підмінили склад політради, змінили структуру політради партії в цілому, змінили структуру органів і статут СПУ. Вони вирішили ввести в СПУ праворадикалів. Вони зробили спробу рейдерського захоплення політсили», - стверджує Устенко.

На його думку, СБУ повинна розслідувати факт злому державного реєстру та внесення завідомо неправдивих даних.

Устенко також зазначив, що відповідно до статутних документів СПУ, голова СПУ не є керівником СПУ, не має права підпису на документах політсили, не є членом політвиконкому і політради партії, не має права голосу на засіданнях, а лише має право в майбутньому очолити фракцію в ВР і від її імені подавати СПУ в органах влади.

СПУ – смішна партія України. Хто стоїть за КивоюВи теж не зрозуміли, що це було? За які такі заслуги Киву призначили головою СПУ? Ми теж здивувалися. І попросили Максима Кречетова розібратися. З ним можна не погоджуватися, сперечатися, але почитати та поміркувати про його припущення варто.

Устенко також повідомив, що після обрання Ківи на пост голови партії, він не виконав жодного взятого на себе зобов'язання.

«Ківа спробував рейдерським способом захопити партію і зробити її інструментом розбрату лівого поля. Він працює проти політичної сили, тому перебування його в рядах Соцпартії є неможливим», - заявив він.

Також делегати доручили Устенку і голові ЦКК звернутися до НАБУ, СБУ, НАЗК, Міністерства юстиції з метою запобігання рейдерського захоплення СПУ і притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які, за словами лідера СПУ Устенка, внесли до Держреєстру завідомо недостовірні дані щодо керівного складу та статутних органів СПУ.

Делегати також одноголосно проголосували за те, щоб вступити в переговори з представниками інших політсил лівого спрямування щодо майбутнього об'єднання.

Разом з тим, Сергій Каплін, який раніше також заявляв про своє лідерство в СПУ, на своїй сторінці в Facebook написав: «Сьогодні (27 січня, - ред.) на з'їзді Соціал-демократичної партії (СДП) ми об'єднали зусилля для майбутньої боротьби. До лав проєвропейських лівих тепер входять СДП, Соціалістична партія України, Робоча партія, партія пенсіонерів, партія Зелених, партія «Зелена планета», керівники профспілок, ветерани Збройних Сил України та МВС».

Він також заявив, що в суботу на «об'єднавчому з'їзді Соціал-демократичної партії» презентував книгу-програму об'єднання «Курс Капліна: європейський соціалізм».

«Серед іншого в ній пропонується скоротити кількість народних депутатів до 100, а кількість міністрів до 5-ти, які будуть працювати за принципом проектів і звітувати безпосередньо президенту і народу», - пише Каплін.

Як повідомлялося, в липні 2017 року радник голови МВС Ілля Ківа заявив, що очолив Соціалістичну партію України.

Нагадаємо, раніше нардеп Каплін захопив Мін'юст і влаштував там погром.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: