В ООН розповіли, скільки років знадобиться Україні на розмінування Донбасу

Читать на русском
З початку АТО в Україні знищено 300 тисяч нерозірваних боєприпасів. Згідно з підрахунками, один рік військового конфлікту призводить до десяти років розмінування.

За попередніми розрахунками ООН, один рік військового конфлікту призводить до десяти років розмінування.

Про це повідомив представник Міністерства оборони полковник Максим Комісаров, доповідаючи на круглому столі «Гуманітарне розмінування» у Верховній Раді, передає «Слово і Діло».

За його словами, крім спадку двох світових війн, нерозірвані боєприпаси лишилися внаслідок діяльності радянської армії та передусім нинішньої агресії РФ.

Площа забрудненої вибухонебезпечними предметами підконтрольної уряду території України становить 7 тис. кв. км, де проживають 1,5 млн людей. Ще 15 тис. кв. км забруднено на непідконтрольній території. Крім того, сили РФ замінували адміністративний кордон із Кримом.

Комісаров зазначив, що обстріли з боку бойовиків призводять до того, що одна й та сама територія має розміновуватися по кілька разів. При цьому один нерозірваний боєприпас може вбити до 10 людей.

Австрія виділить на розмінування зони бойових дій на Донбасі €1 мільйонУряд Австрії виділив кошти у розмірі одного мільйона євро на розмінування територій, постраждалих від бойових дій на Донбасі.

За три роки АТО було знищено майже 300 тис. небезпечних боєприпасів силами державних служб та міжнародних організацій.

Як відомо, в 2016 році Україна посіла перше місце за кількістю постраждалих від мін, що використовуються для знищення транспорту.

Раніше повідомлялося, що розмінуванням Донбасу займеться неурядова організація The Halo Trust.

Нагадаємо, французи передали Україні обладнання для дистанційного розмінування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: