США готують важливий закон про допомогу Україні

Читать на русском
Нижня палата Конгресу США затвердила на рівні профільного комітету законопроект про співпрацю з Україною в сфері захисту інформації.

Нижня палата Конгресу США затвердила на рівні профільного комітету законопроект про співпрацю з Україною в сфері захисту інформації та рекомендувала його до подальшої процедури голосування.

Про це повідомляє посольство України в США в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Комітет у закордонних справах Палати представників розглянув і рекомендував до схвалення проект закону 2017 року про співробітництво з Україною з питань кібербезпеки», - йдеться в повідомленні.

Документ, зокрема, визначає, що політикою США є надання допомоги уряду України в удосконаленні власної стратегії кібербезпеки. У зв'язку з цим визначаються конкретні напрями, в тому числі, встановлення нових систем безпеки в мережах української державної влади; зменшення залежності України від російських технологій; сприяння більш активній участі України в програмах обміну інформацією про кібербезпеки.

Крім того, в законопроекті підтверджується прихильність США Хартії про стратегічне партнерство між Україною і США, з Будапештським меморандумом про гарантії безпеки, підтримці співпраці нашої держави з НАТО.

Законопроект про кібербезпеку: найскандальніші правкиВерховна Рада відправила на повторне друге читання законопроект «Про основні засади кібербезпеки України»: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про найскандальніші правки в документі.

Реалізація законодавчої ініціативи «стане важливим внеском» в боротьбі України в гібридній війні з РФ, - наголосили в посольстві України.

Співавторами законопроекту виступили члени Конгресового українського косуха, представник Демократичної партії Брендан Бойл і конгресмен-республіканець Брайан Фитцпатрик.

Як повідомлялося, 7 листопада президент України Петро Порошенко підписав закон про кібербезпеку. Як говориться в документі, глава держави буде координувати діяльність в сфері кібербезпеки через РНБО.

Нагадаємо, оборонний бюджет США на 2018 рік підписано Трампом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: