Антимайданівцю «Топазу» загрожує тривалий тюремний термін

Читать на русском
Прокуратура вимагає покарати антимайданівця Гната Кромського, більш відомого за позивним Топаз, тюремним строком на 15 років з конфіскацією.

У Київському райсуді Харкова під час засідання в справі антимайданівця Гната Кромського, більш відомого за позивним Топаз, прокуратура зажадала позбавити його волі на 15 років з конфіскацією.

Про це повідомив процесуальний керівник у кримінальному провадженні Олег Максюк, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Кромському інкримінується посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь у масових заворушеннях і незаконне заволодіння транспортним засобом - автомобілем Mazda-6. Вимога прокуратури - 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна - законні», - зазначив він.

За словами Максюка, підсудний був організатором захоплення приміщень Харківської ОДА 1 березня 2014 року, брав участь у побитті євромайданівців, яких змусили пройти через так званий коридор ганьби, і організатором масових заворушень 14 березня 2014 року на вул. Римарській, де загинули люди.

Оголошення вироку заплановане на 30 січня 2018 року.

Як відомо, в листопаді 2017 року суд продовжив арешт антімайданівцю «Топазу».

Нагадаємо, антимайданівець Ігор Кромський був затриманий 28 березня 2014 року в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: