Вогонь коректували дрони: стали відомі подробиці нового обстрілу на Донбасі

Читать на русском
Відновлення обстрілів на Донбасі українські військові пояснюють від'їздом представників ОБСЄ.

У четвер, 25 січня, після короткочасного затишшя в зоні АТО поновилися обстріли.

Противник обстрілював Новотроїцьке на донецькому напрямку та населений пункт Водяне в районі Маріуполя. Як повідомило «Слову і Ділу» джерело, близьке до командування оперативно-тактичним угрупованням (ОТГ) «Донецьк», метою бойовиків у районі Новотроїцького були позиції української армії.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 26 січняСитуація на сході країни станом станом на 06:00 26 січня 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Зі 120-міліметрових мінометів обстрілювали», – уточнив співрозмовник.

Щоправда, за його словами, незважаючи на те, що противник коригував свій вогонь за допомогою безпілотників, жодна з мін так і не влучила в ціль, тобто стріляли бойовики надзвичайно неточно. Своєю чергою українські бійці збивали дрони бойовиків.

Водночас, за даними прес-центру штабу АТО, під час обстрілу позиції в районі Водяного один з українських військовослужбовців постраждав. Щоправда, зараз його життю ніщо не загрожує.

Відновлення обстрілів військові пояснюють від'їздом із передової першого заступника голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Александра Хуга.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», саме в зв'язку з його приїздом 24 січня в зоні АТО запанувало затишшя.

«Від пересування представників міжнародних місій безпосередньо залежить тиша. Не дарма військові жартують, мовляв, де машина ОБ,- там точно тихо», – уточнив представник ОТГ «Донецьк».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: