Кім Чен Ин заявив про ядерну загрозу США з боку Північної Кореї

Читать на русском
Північна Корея перетворилася на стратегічну державу, здатну нести безпосередню ядерну загрозу США.

Північна Корея перетворилася на стратегічну державу, здатну нести безпосередню ядерну загрозу США.

Про це заявив лідер КНДР Кім Чен Ин на зборах голів осередків Трудової партії країни, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російське пропагандистське агентство ТАСС.

КНДР планує розробляти ще більше ядерної зброїЛідер Північної Кореї Кім Чен Ин закликав північнокорейських військових і вчених розробляти і виробляти більше ядерної зброї.

«Стрімкий розвиток ядерних збройних сил нашої республіки останнім часом дуже впливає на структуру світової політики та стратегічну ситуацію. Наша республіка перетворилася на стратегічну державу, здатну нести безпосередню ядерну загрозу США, й ніхто в світі не може цього заперечувати», – заявив він і додав, що Пхеньян зміг домогтися прогресу, незважаючи на міжнародні санкції.

Наприкінці листопада Пхеньян здійснив перший за два з половиною місяці запуск ракети нового типу «Хвасон-15», яка за 53 хвилини польоту піднялася на висоту 4475 км і подолала дистанцію в 950 км. Пхеньян повідомив, що ця ракета може нести ядерну боєголовку, а в зоні її досяжності перебуває вся територія США.

Як відомо, США розробляють план завдання удару по КНДР із метою припинення її ракетно-ядерної програми.

Нагадаємо, в КНДР відмовилися від переговорів зі США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: