Нищук пояснив, чому категорично проти приватизації кіностудії Довженка

Читать на русском
За словами Нищука, у співпраці з кіностудією Довженка зацікавлені французькі кінокомпанії, зокрема в оренді та модернізації студійних приміщень.

міністр культури Євген Нищук вважає, що кіностудія імені Олександра Довженка не може бути приватизована.

Про це він сказав у коментарі журналістам, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Я категорично проти, щоб ця студія була приватизована ... Це питання зняте в цьому випадку, тим більше, що кіностудія Довженка має статус національної, це певний символ, певний бренд українського кінематографа. Наступного року кіностудії виповнюється 90 років. Тому ми відстоюємо наші символічні об'єкти, в які може інвестувати не лише держава, але й інші партнери, і зробити так званий ребрендінг», – сказав Нищук.

За його словами, зараз у співпраці з кіностудією Довженка висловили зацікавленість деякі французькі кінокомпанії, зокрема в оренді та модернізації студійних приміщень.

Водночас міністр культури зауважив, що ті кіностудії, які використовуються не за призначенням, можуть бути передані в концесію або приватизовані без зміни профілю діяльності.

«Ті кіностудії, які перебувають у стагнації, не використовуються належним чином, є слушна думка, щоб знаходити інвесторів у той чи інший спосіб – чи це концесія, чи це приватизація без зміни діяльності», – сказав Нищук.

Раніше повідомлялося, що до переліку об'єктів державної власності, які підлягають приватизації протягом 2017-2020 років, увійшла й Національна кіностудія імені Олександра Довженка.

Водночас у МЕРТ визнали, що приватизація кіностудії ім. Довженка неможлива без змін до законодавства, оскільки студія має статус національної.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: