Холодницький підписав підозру екс-прокурору ГПУ Сусу – джерело

Читать на русском
Головний антикорупційний прокурор Назар Холодницький підписав документ про підозру затриманому 25 липня екс-чиновнику ГПУ.
Назар Холодницький

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підписав повідомлення про підозру колишньому заступнику начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки-начальнику управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитру Сусу.

Про це «Слову і Ділу» повідомили джерела, наближені до антикорупційних органів.

За інформацією співрозмовника, Холодницький підписав підозру ще вчора, 25 липня. Водночас невідомо, за яким саме кримінальним провадженням Сусу повідомлять про підозру, оскільки він фігурував у кількох розслідуваннях Національного антикорупційного бюро, в тому числі за фактами незаконного збагачення (ст. 368-2 ККУ).

Як відомо, правоохоронці мають вручити письмове повідомлення про підозру в день його складання слідчим або прокурором. Таким чином, Сусу, скоріш за все, вже повідомили про підозру, а наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали екс-прокурора Генпрокуратури Суса в аеропорту «Бориспіль». Згідно з інформацією, його підозрюють у декларуванні недостовірної інформації (366-1 ККУ) та присвоєнні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 та ч. 4 ст. 191 ККУ). Імовірно, в частині 366-1 йдеться про відому ситуацію з автомобілем Audi Q7, який належить 85-річній бабусі Суса.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: