Перший пішов: у міністерствах так і не завершилася модернізація систем електронного документообігу до початку 2018 року, як обіцяв Саєнко

Читать на русском
У календарі обіцянок Слова і Діла серед 12 обіцянок політиків і чиновників саме запевнення Саєнка було першим. Наступна на черзі – лютнева обіцянка Ніни Южаніної, яка також може бути проваленою.
segodnya.ua

Міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко провалив обіцянку завершити модернізацію електронного документообігу в усіх 10 пілотних міністерствах до початку 2018 року.

Таку обіцянку він дав 18 серпня 2017 року, виступаючи на засіданні Кабінету міністрів із доповіддю про реформування держслужби, нагадує «Слово і Діло».

В рамках першої хвилі реформи, яка почалася в 2017 році, 10 пілотних міністерств, за словами міністра, мали завершити модернізацію електронної системи документообігу.

«Сьогодні, на жаль, державна служба не є інноваційною за своєю природою. Можемо навести приклад, коли ми запроваджували електронний документообіг між системами центральних органів виконавчої влади. В серпні ми запровадили безпаперовий документообіг і тоді вже бачили, який система чинить спротив тому, щоб ці зміни не відбулися.

Сьогодні, до речі, ми ухвалюємо рішення на уряді, воно дуже важливе – це перехід в електронний вигляд і опрацювання проектів нормативно-правових актів. І тут велика подяка Міністерству юстиції та всім колегам, які дали можливість для того, щоб всі нормативно-правові акти вже сьогодні міністерством, якщо воно має можливість, має змогу, вже опрацьовувалися в електронному вигляді. До речі, ми розподілили й вирішили питання впровадження внутрішнього документообігу в тих міністерствах, для того, щоб підтримати їх. І там, де системи документообігу міністерств сьогодні не створені, ми передбачили відповідні кошти, й до кінця цього року така система працюватиме», – запевнив Саенко.

У 2018 році модернізація системи електронного документообігу в міністерствах триває в рамках реформи державної служби та виконання Національної програми інформатизації. Про це йдеться в листі Держагентства з питань електронного урядування від 29 грудня 2017 року.

Однак щодо обіцянки Саєнка до початку 2018 року завершити модернізацію електронного документообігу в міністерствах, то 22 січня 2018 року його прес-служба повідомила «Слову і Ділу», що не всі пілотні міністерства, в яких була запланована модернізація, змогли вчасно провести закупівлі й налаштувати систему. Цей процес у пілотних міністерствах буде завершений, орієнтовно, протягом 3 місяців. Таким чином, міністр не дотримав слова.

До речі, це перше запевнення за січень із календаря обіцянок, виданого «Словом і Ділом». Наступна на черзі – лютнева обіцянка голови комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніни Южаніной про скасування з 2018 року податку на прибуток. Схоже, вона також має всі передумови залишитися невиконаною.

Згідно з рейтингом «Слова і Діла», Саєнко дав 16 обіцянок, з яких 6 виконав, а 3 – провалив.

Раніше ми писали про те, що обіцяють зробити міністри КМУ в 2018 році. Як вони виконують свої обіцянки, дивіться на нашій інфографіці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: