Терористи планували підірвати Біг-Бен – ЗМІ

Читать на русском
У Великобританії прихильник ІДІЛ планував разом зі спільниками влаштувати ряд одночасних терактів в декількох туристичних місцях Лондона.

У Великобританії прихильник ІДІЛ Умар Хак планував разом зі спільниками влаштувати ряд одночасних терактів в декількох туристичних місцях Лондона.

Екстреміст Умар Хак, який був арештований торік у Британії разом з трьома спільниками, планував влаштувати одночасні вибухи в декількох туристичних місцях Лондона. Про це він розповів на суді, пише The Independent, передає «Слово і Діло».

З початку року у світі скоєно 12 масштабних терактів з жертвамиНайбільш масштабні терористичні акти останнім часом здійснюють організації, пов'язані з Ісламською державою, і дедалі частіше мішенню терористів стає населення Європи: «Слово і Діло» підготувало огляд найбільших терактів з початку 2017 року.

«Прихильник ІДІЛ планував здійснити одночасні терористичні атаки в вежі Біг-Бен, торговому центрі Вестфілд, аеропорту Хітроу, в громадському транспорті та на інших об'єктах», - сказано в повідомленні.

За словами терориста, він був захоплений атакою в Вестмінстері в березні 2017 го і вирішив створити свій загін смерті.

Суду також стало відомо, що Хак пропагував ісламістські ідеї, коли працював в мусульманській школі в Лондоні. Він показував учням відео страт і закликав приєднатися до бойовиків. У класі діти розігрували по ролям участь в терористичних атаках.

Нагадаємо, раніше терористична організація ІДІЛ, яку підозрюють у скоєнні розстрілу в мечеті Єгипту закликала своїх прихильників в різних осередках по всьому світу до терактів у Великобританії, Франції та Німеччини на новорічні свята.

Також стало відомо, хто взяв на себе відповідальність за теракт в Лондоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: