З'ясувалося, коли почнеться суд у справі Манафорта

Читать на русском
Прокурори США запропонували дату для початку судового процесу в справі колишнього голови передвиборної кампанії президента Дональда Трампа.

У справі Пола Манафорта і його компаньйона, за якою спецпрокурор США Роберт Мюллер зібрав понад 400 тисяч документів судовий процес може початися в травні 2018 року.

Про це повідомляє «Голос Америки», передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, прокурори закликали федерального суддю встановити дату судового розгляду справи колишнього голови передвиборної кампанії Трампа.

Зазначено, що адвокати з офісу спецпрокурора Роберта Мюллера відправили юридичний документ судді Еймі Берман Джексон, в якому запропонували, щоб суд розпочався 14 травня 2018 року.

Відомо, що в листопаді Джексон запропонувала почати судовий процес 7 травня, проте незабаром вирішила дати прокурорам і обороні більше часу на підготовку.

Як повідомляється, Пол Манафорт може отримати тюремний термін до 80 років. Його і ділового партнера Ріка Гейтса звинувачують по 12 епізодам.

Зокрема, в змові проти влади США, відмиванні грошей, неправдивих заявах і семи випадках умовчання про рахунки в зарубіжних банках.

В травні 2017 року агентство Bloomberg повідомляло, що Пол Манафорт допоміг пройти в Раду «Опозиційному блоку». Також журналісти Associated Press стверджували, що мають докази того, що Манафорт отримав $1,2 мільйона від Партії регіонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: