«Антонов» висунув звинувачення Гройсману

Читать на русском
У ДП «Антонов» звинувачують Кабінет міністрів і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана в перешкоджанні роботи підприємства.

У ДП «Антонов» звинувачують Кабінет міністрів і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана в перешкоджанні роботи підприємства.

Про це йдеться у відкритому листі підприємства, пише «Слово і Діло».

«Кабінет Міністрів України на чолі з прем'єр-міністром не тільки не надає належної підтримки, але і будь-якими шляхами намагається ускладнити роботу флагмана вітчизняного авіабудування», - відзначають в ньому.

У ДП «Антонов» розповідають, що в 2016 році було обіцяно профінансувати запуск серійного виробництва пасажирських літаків. Однак замість цього, Кабмін на чолі з Гройсманом «пропонує вилучити значну частину зароблених коштів для вирішення проблем інших підприємств концерну, усупереч поширеній думці керівництва «Укроборонпрому».

Таке рішення на підприємстві називають «недалекоглядним» і додають, що воно може зірвати міжнародні домовленості.

«Подібні недалекоглядні заходи призведуть до зриву міжнародних домовленостей по виробництву Ан-132D, модернізації Ан-70, а також зупинки розробки першого українського ударного безпілотника «Горлиця», що здійснюється «Антоновим» за власні кошти», - повідомляють на підприємстві.

На думку його керівництва, відповідні дії Кабміну не тільки не допоможуть тим, хто потребує коштів, а й призведуть до банкрутства компаній, в яких вилучать ці гроші.

«У даних умовах доцільно прийняття державної програми виведення з кризи найважливіших підприємств ОПК, яке буде фінансуватися з бюджету країни», - вважають в ДП «Антонов».

Нагадаємо, український літак став перевізником європейських супутників.

Раніше Олександр Кривоконь був призначений виконуючим обов'язки голови ДП «Антонов».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: