Обшук у мерії Ірпеня: що шукає прокуратура

Читать на русском
Мер Ірпеня Карплюк підозрюється у розкраданні бюджетних коштів і земель на території Ірпеня на десятки мільйонів гривень.

У середу, 17 січня, в Ірпінській міській раді відбувся черговий обшук, який провели представники прокуратури.

Про це повідомляється на сайті Ірпінської міськради з посиланням на міського голову Володимира Карплюка, пише «Слово і Діло».

Генпрокурор назвав Ірпінь «місцевим Чикаго»Генеральний прокурор Юрій Луценко через злочинності назвав Ірпінь місцевим Чикаго. Про це він сказав під час наради в Житомирі.

«Прийшли вилучати документ, який є у загальному доступі. Це вже тридцять перший обшук в раді за останні три роки», - написав Карплюк на своїй сторінці у Facebook. За словами мера, київський обласний прокурор Дмитро Чібісов робить все, щоб керівництво Ірпеня навіть не мало елементарної змоги працювати.

«Чиниться безпрецедентний тиск в історії України на місцеве самоврядування. У таких умовах ми не можемо працювати, але й терпіти це теж не будемо», - заявив Карплюк.

На його думку, Чібісов є найбільш скандальним та найбільш одіозним прокурором за всю історію прокуратури і «повинен негайно або припинити цей тиск, або піти з посади».

Нагадаємо, в грудні прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив про підозру меру Ірпеня Володимиру Карплюку. Йому інкримінують кримінальні злочини, передбачені ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 та ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном, вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 та ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво, вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, вчинене в складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене в складі злочинної організації) Кримінального кодексу.

За версією прокуратури, до складу злочинної організації входили також два його заступники та інші особи. Справа стосується розкрадання бюджетних коштів і земель на території Ірпеня на десятки мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: