ПриватБанк має намір відсудити мільярди з «Дніпроавіа»

Читать на русском
Госпсуд Дніпропетровської області в рамках справи про банкрутство прийняв заяву ПриватБанку про грошові вимоги в розмірі 1,8 млрд грн до авіакомпанії Дніпроавіа.

Госпсуд Дніпропетровської області в рамках справи про банкрутство прийняв заяву ПриватБанку про грошові вимоги в розмірі 1,8 млрд грн до авіакомпанії «Дніпроавіа».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Рік після націоналізації: що відбувається з ПриватБанкомМинув рік після націоналізації ПриватБанку, а відголоски минулорічного рішення влади наявні й досі. Наразі Приват виставив дочку на продаж, а активи його колишнього власника арештовані. Оцінку націоналізації дали експерти.

Розгляд заяви призначений на 17 січня 2018 року на 11:00.

«Дніпроавіа» здійснювала регулярні й чартерні авіарейси до країн Європи, Близького Сходу, СНД, є одним із найбільших українських перевізників.

Станом на середину листопада «Дніпроавіа» не володіла повітряними суднами. Деякі літаки перейшли до компанії «Роза Вітрів», а в «Дніпроавіа» залишалися два літаки Embraer. Відповідно до реєстру повітряних суден, на 15 листопада компанія не мала жодного літака, а компанія «Роза Вітрів» – сім Embraer-145, які раніше були в експлуатації «Дніпроавіа».

Також цей же суд іншим визначенням ухвалив продовжити розгляд справи за правилами загального позовного провадження за позовом ПриватБанку до «Дніпроавіа» про стягнення заборгованості в сумі 443,9 млн грн.

Агентство відзначає, що йдеться про заборгованість за кредитним договором від 21 січня 2014 року. Суд вирішив відкласти підготовче засідання на 18 січня 2018 року на 12:00.

Раніше повідомлялося, що у вересні 2016 року суд ухвалив за позовом «Укртатнафти» стягнути з «Дніпроавіа» заборгованість у розмірі 163 млн грн.

Нагадаємо, донедавна базова авіакомпанія аеропорту Дніпро «Дніпроавіа» входила в орбіту інтересів Ігоря Коломойського через компанію «Галтера». Однак рішенням господарського суду 30 березня було вирішено 94,5% акцій «Дніпроавіа» повернути державі. Судовий розгляд із цього приводу триває.

13 листопада Господарський суд Дніпропетровської області почав процедуру банкрутства авіакомпанії «Дніпроавіа» за позовом компанії «Укртатнафта».

Нагадаємо, Високий суд Лондона видав наказ про арешт всесвітніх активів Коломойського та Боголюбова за позовом ПриватБанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: