Литва закликала Росію змінити позицію щодо України

Читать на русском
Литва не змінюватиме свою позицію щодо Росії, поки Кремль не припинить агресивні дії щодо України.

Литва не змінюватиме свою позицію щодо Росії, поки Кремль не припинить агресивні дії щодо України.

Про це заявив у середу, 3 січня, спікер литовського сейму Вікторас Пранцкетіс в інтерв'ю радіостанції Ziniu radijas, пише «Слово і Діло».

З'ясувалося, скільки Литва виділила Україні гуманітарної допомогиЛитовське Міністерство закордонних справ виділило 50 тисяч євро на гуманітарну допомогу Україні. Про це йдеться в повідомленні відомства.

«Торговельні відносини у нас є, здійснюються, дипломатичні відносини є, відмовлятися від цінностей у нас немає ані можливості, ані бажання. Далі все, як і сказала президент, без змін у позиції Росії або керівництва не можна сподіватися на зміни у відносинах», – сказав Пранцкетіс.

Тим часом прем'єр-міністр Литви Саулюс Сквярняліс назвав політику ізоляції, проведену його країною, невигідною та унікальною в Євросоюзі. За його словами, до відновлення зв'язків потрібно підходити прагматично, але водночас не можна відмовлятися від стратегічних позицій щодо України.

Раніше Україна та Литва заявили про необхідність посилення санкцій Європейського Союзу проти Росії.

Нагадаємо, Чехія висловила безсумнівну підтримку цілісності та незалежності України, а також її прагненню до євроінтеграції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: