Гройсман озвучив розмір зовнішнього боргу України

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман озвучив цифри зовнішнього економічного боргу України, який на січень 2018 року становить 83 відсотка.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман озвучив цифри зовнішнього економічного боргу України, який на січень 2018 року становить 83 відсотка.

Про це голова Кабміну повідомив в інтерв'ю Forbes Грузія, пише «Слово і Діло».

Гройсман обіцяє ріст національної економікиСказано 30 травня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Якщо бути чесним, то в 2014 році, коли прем'єр-міністром України став Арсеній Яценюк, державний бюджет становив 108 тисяч гривень. Це був загальний розбій. Попередній режим завдав країні величезних збитків. Далі йшла анексія Криму та вторгнення на схід України, все це разом було для нас безпрецедентним викликом», – сказав Гройсман.

Нагадаємо, нещодавно прес-служба Національного банку України повідомила, що міжнародні резерви України на 1 січня 2018 року склали 18 млрд 808 млн 450 тис. дол. (за попередніми даними), що на 21% більше ніж на початок року.

У Гройсмана заявили про зростання місцевих бюджетівУ 2017 році приріст надходжень місцевих бюджетів збільшився на 31% (45,3 млрд грн) порівняно 2016 роком – до 192 млрд грн.

Збільшенню резервів сприяло насамперед надходження фінансування від Міжнародного валютного фонду на рівні близько 1 млрд дол., а також купівля Національним банком на тлі сприятливої ​​ситуації на валютному ринку 1 млрд дол. при проведенні валютних інтервенцій.

Раніше в НБУ відзвітували про зростання грошової маси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: