У Гройсмана заявили про зростання місцевих бюджетів

Читать на русском
У 2017 році приріст надходжень місцевих бюджетів збільшився на 31 відсоток (45,3 млрд грн) порівняно 2016 роком – до 192 млрд грн.

У 2017 році приріст надходжень місцевих бюджетів збільшився на 31% (45,3 млрд грн) порівняно 2016 роком – до 192 млрд грн.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, пише «Слово і Діло».

Він відзначив, що лише 40 місцевих бюджетів із 998, які мають взаємовідносини з держбюджетом, не забезпечили виконання планових показників.

«21 область забезпечила темпи приросту надходжень, вищі за середні в Україні. Найвищі темпи – Тернопільська, Вінницька, Івано-Франківська, Хмельницька, Волинська, Закарпатська, Херсонська, Кіровоградська», – наголосив Зубко.

Крім того, доходи від плати за землю збільшилися на 13% (3 млрд грн). Надходження місцевих бюджетів від податку на доходи фізичних осіб зросли на 39,3% (31,1 млрд грн).

Кабінет міністрів України розподілив місцевим бюджетам стабілізаційні дотації обсягом 900 млн грн на 2017 рік.

Нагадаємо, Гройсман вважає, що реформа децентралізації, ініційована ним три роки тому, істотно впливатиме на українську економіку.

Раніше Гройсман заявив, що реформа з децентралізації влади є однією з найбільш успішних реформ у країні, й завдяки їй місцеві бюджети отримали десятки мільярдів гривень надходжень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: