У прокуратурі назвали причину обшуків у ДФС

Читать на русском
Співробітники столичної прокуратури і Служби безпеки України завершили проведення обшуків в Державній фіскальній службі.

Співробітники столичної прокуратури і Служби безпеки України завершили проведення обшуків в Державній фіскальній службі.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

Обшуки у справі «рюкзаків Авакова» повинні були пройти на початку року – ЗМІЗасоби масової інформації розповіли версію, згідно з якою обшуки у справі рюкзаків Нацгвардії мали пройти раніше.

«Сьогодні були проведені обшуки спільно зі Службою безпеки України. Ці обшуки були проведені відповідно до постанов суду. На даний момент вони вже завершені. Документи, вилучені під час обшуків, долучені до матеріалів кримінального провадження і зараз вивчаються», - сказала вона.

Слідчі дії здійснювали в рамках розслідування кримінальної виробництва за ч.3 ст.364 Кримінального кодексу України. Максимець вказала, що причиною стало зловживання посадовими особами ДФС, котре сприяє зведенню до мінімуму митних платежів і не вжиття заходів для відшкодування завданих державі збитків.

Також прес-секретар прокуратури Києва вказала, що поки про підозру нікому не повідомляли.

Крім того, вона зазначила, що обшуки ніяким чином не пов'язані зі спеціальною операцією НАБУ і ДФС, в результаті якої заарештували 450 мільйонів гривень на рахунках одеських компаній-імпортерів.

Як повідомлялося, Державна фіскальна служба України відновила податкову перевірку щодо міністра фінансів України Олександра Данилюка.

Крім того, відсторонений глава Державної фіскальної служби Роман Насиров викликаний до Спеціалізованої антикорупційну прокуратуру для вручення обвинувального акта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: