Під Одесою від ускладнень кору померла дитина

Читать на русском
В Одеській області на початку 2018 року від ускладнень кору померла п'ятирічна дитина. Це вже друга дитяча смерть з початку епідемії хвороби в регіоні, яка почалася в квітні 2017 року.

В Одеській області на початку 2018 року від ускладнень кору померла п'ятирічна дитина. Це вже друга дитяча смерть з початку епідемії хвороби в регіоні, яка почалася в квітні 2017 року.

Про це в четвер, 11 січня, повідомив директор департаменту охорони здоров'я Одеської В'ячеслав Полясний, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Перевірять довідки: дітей без щеплень від кору не пустять до шкіл і садківЧерез загрозу епідемії кору столичні школи та садочки перевірять на наявність у дітей довідок про щеплення. Також влада говорить про те, що дітей без довідок до колективу не пускатимуть.

Відзначається, що дитина померла в перші дні січня у Білгород-Дністровському районі.

За даними ЗМІ, в Одеській області спалах кору спостерігається із квітня минулого року. Видання вказує, що жертвами інфекції в області стали вже шість чоловік, з яких четверо дітей.

За даними ОДА, всього за 2017 рік в Одеській області зареєстровано 1 293 випадки хвороби, 843 з яких були дітьми.

За словами Полясного, в порівнянні з листопадом, у грудні захворюваність на кір в області зросла на 64%.

Чиновник вважає, що існує ризик спалахів кору всередині лікарень та інших медичних установ.

Так, від ускладнень від цієї хвороби померла медичний працівник приймального відділення одеської лікарні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі зростання захворюваності на кір серед дітей та дорослих вийшов на новий рівень. У той же час, кількість хворих на кір у Києві станом на четвер, 11 січня, зросла до 66 осіб.

Як повідомлялося, у Херсонській області на кір захворіли двоє дорослих, у шістьох підозра на хворобу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: