В уряді відмовилися від створення Ради стратегічного розвитку

Читать на русском
Кабінет міністрів України скасував рішення про створення Ради з питань стратегічного розвитку на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Кабінет міністрів України скасував рішення про створення Ради з питань стратегічного розвитку на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, до складу якого також увійшли колишні очільники українських урядів.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в четвер, 11 грудня.

Уряд скасував деякі рішення Кабінету міністрів України щодо ухвалених (затверджених) в 2016-2017 роках окремих проектів актів. До переліку скасованих належить і ухвалене без обговорення на засіданні 22 листопада 2017 року рішення про створення Ради стратегічного розвитку.

Як повідомлялося, рішення про створення даної Ради передбачало призначення заступником голови ради першого віце-прем'єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва.

Стало відомо, скільки обіцянок упродовж року виконав і провалив Кабмін ГройсманаЛедь не щодня глава уряду Володимир Гройсман запевняє, що він людина слова. Перевірити, чи так це насправді, може лише Слово і Діло. Ми підбили підсумки виконання обіцянок у 2017 році не лише Гройсманом, але й усіма міністрами його Кабінету.

Також до його складу мали увійти: віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Івана Климпуш-Цинцадзе, віце-прем'єр-міністри України, міністр Кабміну Олександр Саєнко, особи з числа колишніх прем'єрів і представник секретаріату Кабміну як секретар.

Передбачалося, що рада буде тимчасовим допоміжним органом уряду, створеним для розгляду та вивчення проблемних питань, пов'язаних зі здійсненням внутрішньої й зовнішньої політики держави, виконанням загальнодержавних програм економічного та соціального розвитку, забезпечення обороноздатності і національної безпеки України, веденням зовнішньоекономічної діяльності.

Також Кабмін ухвалив розпорядження про призначення на посаду заступниці міністра охорони здоров'я України з питань європейської інтеграції Ольги Стефанишиної.

Нагадаємо, в Гройсмана підвищили зарплати педагогам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: