Загострення в АТО: 7 обстрілів, троє бійців загинули, є поранені

Читать на русском
Минула доба відрізнялися загостренням ситуації в районі проведення АТО: противник сім разів обстрілював позиції ЗСУ, в результаті чого загинули троє українських бійців, троє були поранені, а один отримав бойову травму.

Минула доба відрізнялися загостренням ситуації в районі проведення АТО: противник сім разів обстрілював позиції ЗСУ, в результаті чого загинули троє українських бійців, троє були поранені, а один отримав бойову травму.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 10 січняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 10 січня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Російсько-окупаційні війська продовжують порушувати перемир'я і збільшили кількість і інтенсивність збройних провокацій, в тому числі з озброєння, яке давно має бути відведеним від лінії зіткнення», - уточнюють в штабі.

Загалом за минулу добу зафіксовано 7 обстрілів сил АТО з боку бойовиків. В одному випадку українські військові дали агресору адекватну відповідь.

Javelin США проти Путіна: що визначить долю Донбасу в 2018 роціДерждеп схвалив поставки летальної зброї для України, а в Києві тим часом політики закликають змінити мінський формат. Про перспективи для Донбасу цього року розповіли експерти.

На луганському напрямку в темний час доби бойовиками були обстріляні з мінометів різних калібрів зміцнення Збройних сил України поблизу Троїцького. Особливу вогневу активність противник також виявляв в районі Світлодарської дуги. Зокрема, на підступах до Луганського ворог неодноразово, як вдень так і ввечері, вів вогонь з 120-ти і 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів.

Крім того, в районі Новолуганського учасники незаконних збройних формувань півтори години обстрілювали українські позиції з гранатометів, кулеметів і мінометів різних калібрів. Так як в останньому випадку обстріли ворога мали прицільний характер і несли безпосередню загрозу для життя і здоров'я українських воїнів, бійці ЗСУ були змушені придушити вогневу активність супротивника з озброєння, забороненого мінськими домовленостями.

На донецькому напрямку противник порушував домовленості про припинення вогню з автоматичних станкових гранатометів біля Верхньоторецька і шахти «Бутівка».

Раніше повідомлялося, що ОБСЄ вимагає не порушувати перемир'я на Донбасі.

Нагадаємо, 4 січня стало відомо, що на Донбасі загинув український розвідник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: