Карта АТО: ситуація на сході України на 10 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом станом на 06:00 10 січня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби ситуація на лінії зіткнення суттєво не змінилася. Позиції Збройних Сил України вкотре були піддані обстрілам зі сторони російсько-окупаційних військ.

Внаслідок ворожих обстрілів, на щастя загиблих у лавах Збройних Сил України немає. Але в районі населених пунктів Луганське та Травневе зазнали поранень двоє українських військовослужбовців. Їх було оперативно доставлено до військово-медичних закладів, наразі життю поранених нічого не загрожує. Наші військові медики оцінюють стан їхнього здоров’я як задовільний.

Напрямки:

На донецькому напрямку зафіксовано один ворожий обстріл. Протягом 40 хвилин бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї, зокрема, й великокаліберної. Це сталося в районі Павлополя. Тоді в бік наших опорних пунктів ворог випустив 8 мін.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 3 обстріли наших позицій по всій лінії зіткнення. Усі обстріли були прицільними.

Військовослужбовці Збройних Сил України, суворо дотримуючись домовленостей, вогню у відповідь не відкривали.

На луганському напрямку противник двічі відкривав вогонь в бік наших захисників.

В районі населеного пункту Луганське наші позиції були обстріляні противником з автоматичного гранатомету, а біля Травневого, упродовж півгодини ворог намагався спровокувати наших військових вогнем зі стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: