ОБСЄ зафіксувала сотні вибухів у зоні АТО

Читать на русском
Спостерігачами Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі за добу було зафіксовано понад 240 вибухів в Донецькій і Луганській областях.

Спостерігачами СММ ОБСЄ за добу було зафіксовано понад 240 вибухів в Донецькій і Луганській областях.

Про це йдеться в звіті місії за період з 19:30 7 січня до 19:30 8 січня, оприлюдненому на сайті ОБСЄ, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 10 січняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 10 січня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Так, у Донецькій області Спеціальна моніторингова місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попередньою добою (зафіксувавши приблизно 235 вибухів проти орієнтовно 150).

Зокрема, пізно увечері 8 січня і вночі 9 січня спостерігачі, перебуваючи в центрі Донецька, чули 16 вибухів невизначеного походження за 5-12 км на північний захід. Також удень 9 січня, здійснюючи моніторинг на центральному залізничному вокзалі Донецька, протягом орієнтовно години команда місії чула 44 вибухи невизначеного походження і близько 50 черг із великокаліберного кулемета – всі за 3-5 км на захід.

Водночас 9 січня, перебуваючи за 1 км від підконтрольного уряду с. Пищевик, члени патруля місії чули 10 вибухів, оцінених як постріли з озброєння невстановленого типу, і 1 вибух невизначеного походження – всі за 1-2 км на північний схід, а також 9 вибухів невизначеного походження і вогонь зі стрілецької зброї на невстановленій відстані на північному сході.

«У Луганській області Спеціальна моніторингова місія зафіксувала аналогічну кількість порушень режиму припинення вогню і меншу кількість вибухів (6), якщо порівнювати з попередньою добою (12 вибухів)», - заявили спостерігачі.

Нагадаємо, спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі в Мінську Мартін Сайдік закликав сторони конфлікту на Донбасі виконувати «різдвяне перемир'я».

Як повідомлялося, 10 січня бойовики здійснили 3 обстріли, поранивши двох українських воїнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: