«Справа Палиці»: ГПУ відмовили в позові до Держгеонадр

Читать на русском
Заступник глави Генпрокуратури подав позов у ​​справі про нібито незаконну видачу спецдозволів КП Волиньприродресурс.
Окружний адміністративний суд Києва

Одному з заступників генерального прокурора відмовили в задоволенні позову до Державної комісії України з питань запасів корисних копалин (ДКЗ) і Державної служби геології та надр України у справі про видачу спеціальних дозволів комунальному підприємству «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради на видобуток бурштину у Волинській області.

Таке рішення ухвалила головуюча суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Ольга Дегтярьова кілька тижнів тому, пише «Слово і Діло».

Згідно з позовом чиновника ГПУ, він вимагав визнати протиправним та скасувати протокол ДКЗ про апробацію запасів бурштину ділянки Камінь-Каширська-1, а також спеціальний дозвіл Держгеонадр, виданий «Волиньприродресурсу» на користування надрами – видобуток бурштину на ділянці Камінь-Каширська-1 терміном на 20 років.

НАБУ перевірить Палицю і створене ним підприємство – джерелоВ Антикорупційне бюро передали кримінальну справу ГПУ, порушену за фактами можливого зловживання владою чиновників Держгеонадр і Волинської облради.

Вивчивши матеріали, суд дійшов висновку про те, що заступник генпрокурора подав позов пізніше ніж шестимісячний термін, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України, а також про відсутність підстав для поновлення позивачу строку звернення до суду, що є підставою для залишення позову без розгляду.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Раніше повідомлялося, що вказане кримінальне провадження порушене за фактами ймовірного зловживання владою службовими особами Держгеонадр та органів місцевого самоврядування, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам державі. Досудовим розслідуванням займалася Генеральна прокуратура, проте 16 березня 2017 року підслідність визначена за Національним антикорупційний бюро.

Як відомо, КП «Волиньприродресурс» було створене Волинською облрадою. Одним із ініціаторів був голова ВОР Ігор Палиця. Нагадаємо, журналісту «Слова і Діла» джерела повідомили, що в рамках цього провадження Палицю перевірять за фактами ймовірного декларування недостовірної інформації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: