Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Хомко пообіцяв судитись із Кабінетом міністрів України за бюджет Рівного

2 листопада 2017 року міський голова Рівного Володимир Хомко пообіцяв судитися із Кабінетом міністрів України. Хомко зазначив, що 240 мільйонів гривень Рівне втратить через перекидання додаткових статей фінансування з державного бюджету на місцевий. Міська влада не виключає, аби відстояти свої фінансові права, доведеться судитись із Кабінетом Міністрів України. Хомко заявив: "за ці кошти ми могли б заасфальтувати усі вулиці. Нам передають абсурдні повноваження. Ми не маємо фінансувати технікуми, директорів яких призначає Київ. Такого божевілля навіть при Сталіні не було. Буду подавати до суду. Дійдемо навіть до міжнародного. Підзаконні акти міністерства не можуть бути вищі за Конституцію України".
Архів
Сказано 2 листопада 2017 р.

Джерело

  • http://press-centr.com/ua/news/27605_Mer-Rivnoho-vzhe-nazvav-miskiy-byudzhet-nastupnoho-roku---nayhirshim-i-zhadav-pro-Stalina
  • https://www.youtube.com/watch?v=s-aMUom-pwc
  • Лист міського голови Володимира Хомка

Результат

Хомко запевнив, що станом на 10 листопада 2017 року подав до суду. Також мер висловив сподівання, що суд буде виграно в Україні, а в разі програшу звернеться до міжнародного.

Станом на 17 травня 2018 року за інформацією прес-служби Рівненської МР технікуми на фінансування з бюджету міста Рівного не передавалися. Тому підстави позиватися до суду відсутні.