У Франції почали розслідування проти Apple через уповільнення роботи iPhone

Читать на русском
Асоціація, яка звернулася до прокуратури Парижа, стверджує, що американська компанія впровадила глобальну стратегію застарівання, заплановану на збільшення продажів.
techcrunch.com

Прокуратура Парижа розпочала попереднє розслідування щодо американської корпорації Apple. Розслідування пов'язане зі зверненням до паризького наглядового відомства асоціації під назвою «Стоп програмі застарівання» (Halte à l'obsolescence programmée – HOP), в якій стверджують, що компанія «добровільно уповільнює продуктивність і життя смартфонів, щоб прискорити їх заміну користувачами».

Справа доручена національній службі розслідувань Генерального директорату Франції з питань конкуренції. Про це повідомляють французька радіостанція Europe 1 та британське агентство Reuters із посиланням на судові джерела, передає «Слово і діло».

В асоціації НОР заявляють, що «Apple впровадила глобальну стратегію старіння, заплановану на збільшення продажів» і вважають, що американська корпорація має понести відповідальність за всі «неякісні» iPhone, продані у Франції з моменту набуття чинності в країні законом, згідно з яким навмисне уповільнення роботи техніки виробником вважається злочином (ця норма була оприлюднена у Франції 17 серпня 2017 року).

В Apple визнали недоліки екрану iPhone XУ корпорації Apple визнали наявність проблем з сенсорним екраном iPhone X, через які смартфон перестає реагувати на натискання при холодній погоді.

Попереднє розслідування за цим зверненням паризька прокуратура, за даними Europe 1, розпочала 5 січня, воно відкрите за статтею «Обман».

Раніше компанія Apple зізналася, що знижує продуктивність попередніх поколінь iPhone на новіших операційних системах iOS для продовження терміну роботи телефону та зручності користувачів.

Нагадаємо, проти компанії Apple у США подали два колективних позови після того, як техгігант визнав, що з часом уповільнює старі моделі своїх смартфонів, щоб продовжити їм життя й допомогти роботі батареї.

Також деякі споживачі, незадоволені iPhone X, почали повертати смартфони до магазинів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: