Скандал з iPhone: Apple втратить мільярди доларів

Читать на русском
Рішення корпорації Apple знизити вартість заміни батарей для старих моделей iPhone до 29 доларів (замість 79) принесе компанії збитки E розмірі 10 мільярдів доларів.

Рішення корпорації Apple знизити вартість заміни батарей для старих моделей iPhone до 29 доларів (замість 79) принесе компанії збитки E розмірі 10 мільярдів доларів.

До такого висновку прийшли аналітики банку Barclays, передає «Слово і Діло» з посиланням на Business Insider.

В Apple визнали недоліки екрану iPhone XУ корпорації Apple визнали наявність проблем з сенсорним екраном iPhone X, через які смартфон перестає реагувати на натискання при холодній погоді.

Раніше повідомлялося, що Apple йде на цей крок на фоні скандалу навколо навмисного уповільнення роботи старих моделей смартфонів заради збільшення тривалості роботи батареї. Як відзначають аналітики, згідно їх опитуванням, знос акумулятора є головною причиною покупки нових iPhone. З огляду на NT, що заміна батареї тепер коштує дешевше і передбачає збільшення продуктивності смартфона, експерти прогнозують, що в 2018 році продажі iPhone можуть знизитися на 16 мільйонів штук.

«Хоча це може бути хорошим PR-ходом для Apple, нам здається, що це може негативно позначитися на продажах iPhone через те, що більше користувачів віддадуть перевагу поміняти батарею замість покупки нового пристрою», — пишуть експерти.

Нагадаємо, проти компанії Apple подали два колективні позови у США - після того, як техгігант визнав, що з часом уповільнює старі моделі своїх смартфонів аби подовжити їм життя і допомогти роботі батареї.

Також, дехто з користувачів, які не вдоволені iPhone X, почали повертати смартфон у магазини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: