Apple вперше погодилася розблокувати iPhone для ФБР

Читать на русском
Компанія Apple запропонувала ФБР допомогу в розблокуванні айфона Девіна Келлі, який розстріляв 5 листопада 25 осіб у церкві в Техасі.

Компанія Apple запропонувала ФБР допомогу в розблокуванні айфона Девіна Келлі, який розстріляв 5 листопада 25 осіб у церкві в Техасі.

Про це йдеться в заяві компанії, пише «Слово і Діло».

«Наша компанія негайно зв'язалася з ФБР після того, як дізналася з їх прес-конференції у вівторок, що слідчі намагаються отримати доступ до мобільного телефону. Ми запропонували допомогу і сказали, що прискоримо нашу відповідь з усіх юридичних запитів, які вони нам відправлять», - зазначає компанія.

За словами представника компанії, проблема в тому, що ФБР не звернулася до представників Apple в перші 48 годин після стрілянини в Техасі. У айфону Келлі була включена функція, яка запитує пароль, якщо власник телефону протягом 48 годин їм не користувався. Зазвичай стрілок використовував Touch ID для доступу до смартфону за допомогою відбитка пальця.

У ФБР поки не прокоментували ідею компанії. На спеціальній прес-конференції представник відомства зізнався, що у спецслужби є проблеми з розблокуванням телефону стрілка.

Apple вперше добровільно запропонувала ФБР співпрацю. До цього компанія завжди відмовлялася надавати сприяння в будь-яких розслідуваннях.

Раніше Apple запустила функцію Pay Cash.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: