Україна заробила на аграрному експорті мільярди

Читать на русском
Україна за січень-листопад 2017 року збільшила виручку від експорту аграрної та харчової продукції в країни Європейського Союзу до 5,2 млрд дол.

Україна за січень-листопад 2017 року збільшила виручку від експорту аграрної та харчової продукції в країни Європейського Союзу до 5,2 млрд дол.

Про це у вівторок, 9 січня, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства, пише «Слово і Діло».

Аграрії та фермери: як виконують обіцянки депутати-мажоритарники Херсонської областіСлово і Діло продовжує серію інфографік, присвячену відповідальності народних депутатів, обраних у мажоритарних округах, оглядом обіцянок парламентарів, які представляють Херсонську область.

«Зовнішньоторговельний оборот між Україною і країнами ЄС, за підсумками січня - листопада 2017 року, збільшився на 31,1%, або на 1,715 млрд дол., у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року, і склав 7,2 млрд дол.», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі відзначили, що за весь 2016 рік український аграрний експорт у країни ЄС склав 4,2 млрд дол.

Найбільшими товарними групами, які Україна експортувала в ЄС за обліковий період, стали зернові (1,4 млрд дол.), соняшникова олія (1,3 млрд дол.) та сімена олійних культур (0,9 млрд дол.).

Поряд із перерахованими вище традиційними продуктами експорту, Україна значно збільшила експорт такої продукції, як екстракт солодовий, продукти з борошна, крупи (на 31,7 млн ​​дол.), хлібобулочні, кондитерські вироби (на 15,4 млн дол.), масло вершкове ( на 12,4 млн дол.), казеїн (11,9 млн дол.), шоколад та інші продукти, що містять какао, (на 7,9 млн дол.) і т. д.

Також наголошується, що топ-5 країн-покупців української аграрної продукції в ЄС за вказаний період стали Нідерланди з часткою 18,4%, Іспанія - 14,4%, Польща - 13,3%, Італія - ​​11,8%, Німеччина - 10,3%.

Раніше в МЕРТ розповіли, скільки компаній поставляють продукцію в Євросоюз.

А в Кабміні повідомили, як змінився обсяг експорту в 2017 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: