Болгарія продовжить політику санкцій проти Росії

Читать на русском
Влада головуючої зараз в ЄС Болгарії має намір дотримуватися принципів, прийнятих Радою Євросоюзу щодо санкцій проти Росії.

Влада головуючої зараз в ЄС Болгарії має намір дотримуватися принципів, прийнятих Радою Євросоюзу щодо санкцій проти Росії.

Про це сказав постійний представник Болгарії в цій організації Димитер Цанчев, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Євросоюз вперше очолила БолгаріяЗ 1 січня Болгарія на півроку розпочала своє головування в Раді Європи, перейнявши його в Естонії.

За його словами, особиста думка президента Болгарії Румена Радева про зняття економічних санкцій з РФ не має значення.

«Ми будемо дотримуватися п'яти принципів щодо відносин з Росією, які були схвалені Радою в березні 2016 року. Важливою умовою для зміни відносин ЄС з Росією є повне виконання Мінських домовленостей усіма сторонами конфлікту. Зараз ця умова не виконана», - сказав Цанчев.

Він нагадав, що ЄС «наполягає на тому, щоб Росія поважала міжнародне право».

Дипломат також зазначив, що у Брюсселі розраховують на Нормандський формат, виконання Мінських домовленостей.

«Відведення важкого озброєння від контактної лінії є абсолютно необхідним», - підкреслив він і висловив готовність працювати над поліпшенням відносин з РФ у випадку зміни ситуації.

«Але зараз для цього умов немає», - резюмував Цанчев.

Як повідомляв Корреспондент.net, раніше в жовтні президент Болгарії Румен Радев назвав антиросійські санкції марними і закликав шукати інші шляхи для досягнення миру в Україні.

Своєю чергою, болгарський прем'єр-міністр Бойко Борисов заявляв, що санкції проти РФ необхідно скасувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: