Три роки в'язниці: чи видасть українська влада Саакашвілі Грузії

Читать на русском
Вадим Карасьовполітолог, директор Інституту глобальних стратегій

Українська влада не зважиться на такий крок, як екстрадиція, навіть після рішення грузинського суду. Видачі не буде.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Вадим Карасьов, оцінюючи рішення грузинського суду, який засудив Міхеіла Саакашвілі до трьох років ув'язнення заочно, що дає підстави для його екстрадиції.

«Потрібно розуміти, що Саакашвілі – це не простий засуджений. Є певний авторитет, бекграунд, людини хоча й не простої, емоційної, іноді примхливої, але тим не менш одного з небагатьох реформаторів на пострадянському просторі, якому вдалися хоч і не всі, але загалом деякі реформи точно», – зазначив Карасьов.

Тим більше, що в цій ситуації йдеться й про особистого ворога Путіна, додав він.

«Крім того, якщо Саакашвілі видадуть грузинській владі, він дійсно відразу потрапить до в'язниці. Вирок є. Як ця ситуація виглядатиме в очах цивілізованого світу, наших західних партнерів, громадянського суспільства? Українська влада саджає Саакашвілі за ґрати. Так, не в Україні, в Грузії, але в тюрму. Така картинка схожа на те, що можна віднести до фантастики», – підкреслив політолог.

На його переконання, за всієї нелюбові, а може, навіть і ненависті, на такий моральний і політичний суїцид влада не піде.

«Українська влада розуміє, які негативні геополітичні й політичні втрати може принести таке рішення», – резюмував Вадим Карасьов.

Раніше Міхеіл Саакашвілі заявив, що ГПУ готує документи для його арешту та екстрадиції до Тбілісі. В Грузії повідомили, що в разі повернення політик буде арештований.

Повний перелік обіцянок Міхеіла Саакашвілі – в його досьє за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: