У Києві затримали екс-міністра з анексованого Криму

Читать на русском
Правоохоронці затримали в Києві колишнього міністра охорони здоров'я анексованого Криму Петра Михальчевського.

Правоохоронці затримали в Києві колишнього міністра охорони здоров'я анексованого Криму Петра Михальчевського.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт СБУ.

Українські прикордонники не пропустили російського співака до КримуСпівробітники Державної прикордонної служби не пропустили російського співака Євгена Кемеровського до анексованого Криму.

Співробітники Служби безпеки України встановили факт перебування в Києві колишнього так званого «міністра охорони здоров’я Криму» Петра Михальчевського, який безпосередньо брав участь у створенні незаконних органів влади на тимчасово окупованому півострові. В рамках кримінального провадження за статтями 110, 111 Кримінального кодексу України в його тимчасовому помешканні в столиці провели санкціонований обшук.

Оперативники спецслужби вилучили паспорт громадянина РФ, «службове посвідчення» за підписом Аксьонова та інші документи, що підтверджують його співробітництво з окупаційною владою.

Відомо, що Михальчевський був міністром охорони здоров'я Криму вже після анексії півострова. У червні 2014 року його зняли з посади одночасно з декількома головними лікарями лікарень Сімферополя. Формально їм запропонували піти через корупцію.

Нагадаємо, в СБУ повідомили, що російські спецслужби ведуть полювання на українських громадян на території РФ і їх затримання в сусідній державі мають системний характер.

Раніше СБУ затримала сепаратиста, який катував полонених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: