Названа дата, коли буде підписана енергоугода між Україною та ЄС

Читать на русском
Підписання угоди між Україною та ЄС щодо фінансування енергоефективності відбудеться на початку року.

Підписання угоди між Україною та ЄС щодо фінансування енергоефективності відбудеться на початку року.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра України Геннадія Зубка.

Держфонд регіонального розвитку реалізував майже на 140 проектів менше, ніж обіцяв ЗубкоВіце-прем'єр Геннадій Зубко обіцяв реалізувати 531 проект у рамках Фонду регіонального розвитку. В результаті вийшло завершити лише 399.

За словами Зубка, підписання угоди відкриває доступ до ресурсу безповоротної донорської допомоги від ЄС на 50 млн євро на фінансування заходів енергоефективності, які здійснюватимуться ОСББ за правилами Фонду енергоефективності цього року, а також додатково залучити ще 50 млн євро на фінансування заходів у 2019 році.

Віце-прем'єр нагадав, що наприкінці року уряд затвердив статут Фонду енергоефективності та механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті 2018 року. Це дозволяє розпочати процес запуску й роботи Фонду енергоефективності.

Він також зазначив, що вже ухвалені всі необхідні закони для запуску Фонду енергоефективності, а Мінрегіон зараз працює над їх імплементацією.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію Угоди про заохочення і захист інвестицій між Україною та Фондом міжнародного розвитку ОПЕК.

Раніше в Міненерго відзвітували про запаси вугілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: