Карта АТО: ситуація на сході України на 5 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом станом на 06:00 5 січня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Доба, що минула, мала всі шанси стати однією з найтихіших за останній час. Новорічно-різдвяне перемир’я трималося понад 20 годин. Проте в окупаційних сил забракло терпіння і самоповаги, аби дотриматися зобов’язань щодо режиму тиші. Ворог не утримався від вогневих провокацій і вдавався до обстрілів позицій українських захисників, зокрема, із мінометів, заборонених Мінськими домовленостями. Натомість Збройні Сили України вкотре продемонстрували непохитну стійкість та слідування узятим зобов’язанням щодо повного припинення вогню. Навіть тоді, коли нашим військовим загрожувала смертельна небезпека.

Минулої доби уздовж усієї лінії зіткнення противник провів 2 прицільні обстріли позицій Збройних Сил України.

У результаті ворожих обстрілів не загинув жоден військовослужбовець Збройних Сил України, проте неподалік Світлодарська зазнав поранень один український воїн. Його було доставлено до військового шпиталю, де надано необхідну медичну допомогу.

Напрямки:

На донецькому напрямку російсько-окупаційні війська серед дня понад 40 хвилин вели обстріл позицій наших військ на підступах до Верхньоторецького. Противник тут також застосував заборонені Мінським процесом 120-мм міномети, випустивши по українських захисниках 3 снаряди. Також у цьому районі ворог відкривав вогонь із стрілецької зброї та гранатометів.

Військовослужбовці Збройних Сил України, попри очевидну загрозу їхньому життю та здоров’ю, і цього дня утрималися від організації вогневої відсічі у відповідь на злочинні дії окупанта.

На луганському напрямку вперше за останні три доби було зафіксовано порушення режиму перемир’я. Пізнім вечором незаконні збройні формування випустили 13 мін калібру 120-мм по оборонних укріпленнях, які утримують підрозділи Збройних Сил України довкола Луганського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: