ОБСЄ: в зоні АТО збільшилася кількість вибухів

Читать на русском
Спостерігачі місії ОБСЄ заявили, що зафіксували понад 130 вибухів в Донецькій і Луганській областях.

Спостерігачі місії ОБСЄ заявили, що зафіксували понад 130 вибухів в Донецькій і Луганській областях.

Про це йдеться у звіті місії за період з 19:30 2 січня до 19:30 3 січня, опублікованому в четвер, 4 січня, на сайті ОБСЄ, пише «Слово і Діло».

ОБСЄ зафіксувала на Донбасі невідведені «Гради» бойовиківСпостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували реактивну систему залпового вогню (РСЗВ, БМ-21 Град, 122 мм) поблизу селища Мирне.

«У Донецькій області Спеціальна моніторингова місія задокументувала більше порушень припинення вогню, включаючи більше вибухів (близько 130), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (35 вибухів)», - йдеться у звіті.

Так, увечері і вночі з 2 на 3 січня камера СММ у Донецькій фільтрувальній станції (15 км на північ від Донецька) послідовно зафіксувала 16 снарядів у польоті зі сходу на захід, шість невизначених вибухів і три снаряди в польоті із заходу на схід, за якими послідувало ще 5 вибухів із невстановленої зброї, два вибухи в повітрі і 74 снаряди в польоті на відстані 1-3 км з боку півдня.

Також зазначається, що протягом дня 3 січня спостерігачі, перебуваючи в окупованій Ясинуватій (16 км на північний схід від Донецька), протягом майже півгодини чули 19 вибухів із невстановленої зброї і близько 20 пострілів зі стрілецької зброї на відстані 3-5 км з боку заходу на північний захід.

Увечері 2 січня спостерігачі, перебуваючи у Світлодарську (57 км на північний схід від Донецька), чули близько 50 вибухів із невстановленої зброї і близько 260 черг вогню з великокаліберного кулемета на відстані 2-6 км з боку південного сходу. У той же день в тій же місцевості спостерігачі чули близько 30 вибухів із невстановленої зброї і близько 120 черг вогню з великокаліберного кулемета.

Також повідомляється, що в Луганській області СММ зафіксувала більше порушень режиму припинення вогню, але менше вибухів (один проти п'яти), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.

Як відомо, главам МЗС України та Німеччини не вдалося потрапити в зону АТО.

А бійці Нацгвардії затримали бойовика на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: