Вбивство Бузини: прокуратура скерувала справу до суду

Читать на русском
Прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт щодо Андрія Медведька і Дениса Поліщука, які підозрюються в умисному вбивстві журналіста Олеся Бузини.

Прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт щодо Андрія Медведька і Дениса Поліщука, які підозрюються в умисному вбивстві журналіста Олеся Бузини.

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

Як просувається розслідування резонансних убивств після Революції ГідностіПротягом 2014-2017 років в Україні трапилася ціла низка резонансних убивств. «Слово і Діло» дослідило, як просувається їх розслідування.

Розглядатися справа по суті буде в Шевченківському районному суді столиці. Потерпілі у справі заявили також цивільні позови до підозрюваних на загальну суму в півтора мільйона гривень.

Дії підозрюваних кваліфіковані за п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч.1 ст.263 (незаконне зберігання зброї) КК України.

За скоєне їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Досудове розслідування в справі про вбивство Бузини було завершене в червні поточного року.

Нагадаємо, журналіст Олесь Бузина був застрелений 16 квітня 2015 року в Києві біля власного будинку. Андрій Медведько і Денис Поліщук, яких підозрюють у вбивстві Бузини, були заарештовані 18 червня 2015 року. Пізніше Поліщук вийшов під заставу в 5 млн грн, який вніс бізнесмен Олексій Тамразов. Обидва підозрюваних заперечують свою причетність до вбивства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: